Google актуализира насоките за полезно съдържание | MOXX Advertising

Google актуализира насоките за полезно съдържание, рационализирайки отчетите на Search Console

Google актуализира насоките за полезно съдържание, рационализирайки отчетите на Search Console
latest-news-subscribe-update

Акценти

 • Google добави раздел за изживяване на страницата към своето полезно ръководство за създаване на съдържание, подчертавайки значението му за успеха при търсене.
 • Отчетите на Search Console ще бъдат актуализирани, като някои инструменти ще бъдат оттеглени и заменени от нов отчет за практическата работа на страницата.
 • Съсредоточете се върху създаването на съдържание на първо място за хората, давайки приоритет на качеството, експертизата и принципите на EEAT, за да се приведете в съответствие със системите за класиране на Google.

 

Google актуализира своите насоки за създаване на полезно съдържание , като добави раздел, посветен на изживяването на страницата.

Актуализацията има за цел да помогне на собствениците на сайтове да разглеждат изживяването на страницата по-холистично по време на процеса на създаване на съдържание.

Google актуализира насоки за полезно съдържание, рационализира отчетите на Search Console

Какво ново?

Помощната страница на Google за създаване на полезно съдържание е обновена с нов раздел за предоставяне на отлично изживяване на страницата.

Тази промяна помага да се изясни важността на изживяването на страницата за онези, които искат да успеят в Google Search.

Въпреки че не са въведени големи нови аспекти, актуализацията рационализира съществуващите насоки.

Google напомня на издателите, че Core Web Vitals остават решаващи за успеха на страницата, както и в миналото.

Ревизирана помощна страница , озаглавена „Разбиране на практическата работа със страницата в резултатите от търсенето с Google“, предоставя по-задълбочена информация за ролята на практическата работа със страницата, заедно с въпроси и ресурси за самооценка.

Тази страница консолидира ключови аспекти на опита на страницата, които Google обсъжда през последните години.

Предстоящи промени в отчетите на Search Console

 • През следващите месеци отчетът за практическата работа на страницата в Search Console ще бъде трансформиран в нова страница, която препраща към общи насоки относно практическата работа на страницата и изглед на таблото за управление на отделните отчети Core Web Vitals и HTTPS, които ще останат в Search Console.
 • Освен това, считано от 1 декември 2023 г., Google ще оттегли отчета „Мобилна използваемост“ на Search Console, инструмента за тестване на удобство за мобилни устройства и API за тестване на удобство за мобилни устройства.
 • Google уверява, че мобилната използваемост остава критична за насоките за изживяване на страницата и собствениците на сайтове трябва да продължат да й дават приоритет.

FAQ

Google отговаря на няколко често задавани въпроса относно актуализираното ръководство, като набляга на следните точки:

 • Не се използва единичен „сигнал за изживяване на страницата“ за класиране в Google Търсене, тъй като се вземат предвид множество сигнали, свързани с цялостното изживяване на страницата.
 • Основните уеб показатели остават от съществено значение за успеха на търсенето и страхотното потребителско изживяване.
 • Доброто изживяване на страницата не е изискване за допустимост за показване във въртележката „Водещи истории“ на мобилно устройство.
 • Изживяването на страницата обикновено се оценява на конкретна страница, въпреки че съществуват някои оценки за целия сайт.
 • Полезната система за съдържание се фокусира основно върху сигнали, свързани със съдържанието, но факторите за преживяване на страницата допринасят донякъде.

Наблегнете на фактите и експертността

Автоматизираните системи за класиране на Google дават приоритет на полезното, надеждно съдържание, създадено за хората, а не на класирането в търсачките.

За да сте сигурни, че вашето съдържание е в съответствие с тези принципи, направете проверка и го оценете с доверени, несвързани лица.

Съсредоточете се върху качеството и експертизата, демонстрирани във вашето съдържание, и се стремете да осигурите страхотно изживяване на страницата.

Възприемете подхода “на първо място за хората”, когато създавате съдържание, като се насочите към аудиторията, демонстрирате експертен опит и гарантирате, че съдържанието е ценно и удовлетворяващо.

Избягвайте съдържанието класирано на първо място в търсачката, като се въздържате от създаване на съдържание единствено за привличане на посещения в търсачката или за манипулиране на класирането.

Запознайте се с концепциите на EEAT (Опит, Експертиза, Авторитетност и Надеждност) и използвайте насоките за оценка на качеството, за да подобрите допълнително съдържанието си.

И накрая, помислете за „Кой, как и защо“.

Посочете кой е написал съдържанието и подробности за това как е създадено. Преди всичко създавайте съдържание с основна цел да помагате на хората.

Следвайки тези насоки, вашето съдържание ще се приведе по-добре в съответствие с основните системи за класиране на Google и ще има по-голям шанс за успех.

Източник: https://www.searchenginejournal.com/google-updates-helpful-content-guidance/485012/

Полезна ли беше тази информация за вас?
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

ChatGPT

В САЩ стартира ChatGPT за iOS

Безплатното приложение ChatGPT предлага същите функции като уеб версията, синхронизира историята между устройствата и предлага гласово въвеждане.

GIT- Google Inpection Tool

Нов Google Робот – Google-InspectionTool

Google-InspectionTool е роботът, използван от инструментите за тестване на Търсене, като Rich Result Test и URL проверка в Search Console. Освен потребителския агент и токена на потребителския агент, той имитира Googlebot.

Amazon AI

Amazon ще добави AI към търсачката си

Amazon търси обещаващи таланти в софтуерното инженерство и маркетинга, за да преосмисли използването на търсачките и да създаде безпроблемно изживяване на платформа си за електронна търговия.

Стартиране на абонаментен план

Call Now Button