Нов Google Робот - Google-Inspection Tool | MOXX Advertising

Нов Google Робот – Google-InspectionTool

Нов Google Робот – Google-InspectionTool
GIT- Google Inpection Tool

18 май 2023 г. | Време за четене: 2 минути

Google пусна нов робот, нов Googlebot, наречен Google-InspectionTool. Този нов робот на Google ще бъде начинът, по който Google идентифицира активността на обхождане за робота, използван от инструментите за тестване на Google търсачката, като теста за богати резултати и инструмента за проверка на URL адреси на Google Search Console.


Google-InspectionTool.
Google публикува подробности за този нов робот в своя помощен документ тук .
В него се казва: „Google-InspectionTool е роботът, използван от инструментите за тестване на Търсене, като Rich Result Test и URL проверка в Search Console. Освен потребителския агент и токена на потребителския агент, той имитира Googlebot.”

Ето екранна снимка на тази документация:

Google добавя Google Inspectiontool към роботите 1684322082


Потребителски агент.
Токенът на потребителския агент за дейността му по обхождане може да бъде класическият Googlebot или новият Google-InspectionTool. Google също изброи пълните низове на потребителски агент, които се различават за обхождане на мобилни устройства и настолни компютри:

  • Мобилно устройство
    Mozilla/5.0 (Linux; Android 6.0.1; Nexus 5X Build/MMB29P) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/W.X.Y.Z Mobile Safari/537.36 (compatible; Google-InspectionTool/1.0)
  • Настолен компютър
    Mozilla/5.0 (compatible; Google-InspectionTool/1.0)


Ако сте пристрастен към обхождането и анализирате активността на обхождане и активността на бота във вашите регистрационни файлове, може да видите да се показва Google-InspectionTool, особено ако използвате теста за обогатени резултати и проверка на URL адреси в Google Search Console.

Ако видите проблеми с тези инструменти, които вършат работата си, може да блокирате или активирате достъпа на потребителския агент на Google-InspectionTool до вашия сайт. Така че не забравяйте да проверите достъпа и да позволите на Google-InspectionTool да обходи вашия сайт, ако имате строги правила за достъп.

Полезна ли беше тази информация за вас?
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

ChatGPT

В САЩ стартира ChatGPT за iOS

Безплатното приложение ChatGPT предлага същите функции като уеб версията, синхронизира историята между устройствата и предлага гласово въвеждане.

GIT- Google Inpection Tool

Нов Google Робот – Google-InspectionTool

Google-InspectionTool е роботът, използван от инструментите за тестване на Търсене, като Rich Result Test и URL проверка в Search Console. Освен потребителския агент и токена на потребителския агент, той имитира Googlebot.

Amazon AI

Amazon ще добави AI към търсачката си

Amazon търси обещаващи таланти в софтуерното инженерство и маркетинга, за да преосмисли използването на търсачките и да създаде безпроблемно изживяване на платформа си за електронна търговия.

Стартиране на абонаментен план

Call Now Button