AudioCraft - Meta пуска нов AI инструмент | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

AudioCraft – Meta пуска нов AI инструмент, който създава музика

AudioCraft – Meta пуска нов AI инструмент, който създава музика
AudioCraft

AudioCraft - Meta пуска нов AI инструмент, който създава музика

AudioCraft може да произвежда висококачествена, реалистична музика и звукови ефекти – но има някои рискове, които търговците трябва първо да вземат предвид.

AudioCraft - ново от Meta?​

Meta пусна нов AI инструмент, който позволява на търговците да създават музика с помощта на текстови подкани.

Новата система, която се нарича AudioCraft, използва три модела, AudioGen, EnCodec и MusicGen, за да произвежда висококачествени, реалистични звукови ефекти, компресия и генериране, в допълнение към музиката.

"Цялата музика, използвана за обучение на MusicGen, е собственост на Meta и е специално лицензирана за тази цел.", добави компанията.

Фоновата музика и звуковите ефекти могат да помогнат за вдъхването на живот на рекламата, значително повишавайки ангажираността, което я прави жизненоважен аспект на всяка кампания. Ако маркетолозите използват AI за създаване на музика, те ще имат достъп до неограничен брой семпли, които могат да бъдат създадени незабавно, което потенциално им спестява значително време. Това също означава, че търговците вече няма да трябва да наемат и плащат за музиканти, спестявайки им пари.

 

AudioCraft

Има ли за какво да се безпокоим?

 

Докато мисълта за спестяване на време и пари несъмнено ще се хареса на рекламодателите, има някои проблеми, които трябва да се вземат предвид, преди да разчитате на AI за създаване на музика и звук. Художници и преди са обвинявали технологичните гиганти в нарушаване на авторски права, когато са обучавали своя AI. Всъщност Google беше съден само миналия месец за предполагаема кражба на съдържание за обучение на AI. Ако има усложнения с авторските права, това може да бъде сериозен проблем за рекламодателите с финансови последици.

Също така си струва да се отбележи, че ако всички марки изведнъж разчитат на AI за създаване на музика и звук, съществува риск музиката да не звучи оригинално, което затруднява кампаниите да се открояват. Проблеми като този могат да повлияят отрицателно на ангажираността, което от своя страна ще се отрази на реализациите.

Какво казват от Meta?

Meta публикува изявление в официалния си блог, за да разкрие новата си технология. Той гласеше:

„Въпреки че сме свидетели на голямо вълнение около генеративния AI за изображения, видео и текст, аудиото изглежда изостава малко. Има работа там, но тя е много сложна и не много достъпна, така че хората не могат лесно да си играят с нея.“

„Генерирането на аудио с висока прецизност от всякакъв вид изисква моделиране на сложни сигнали и модели в различни мащаби. Музиката е може би най-предизвикателният тип аудио за генериране, тъй като е съставена от локални и дълги модели, от набор от ноти до глобална музикална структура с множество инструменти.“

„Наличието на солидна основа с отворен код ще насърчи иновациите и ще допълни начина, по който произвеждаме и слушаме аудио и музика в бъдеще. С още повече контроли смятаме, че MusicGen може да се превърне в нов тип инструмент — точно като синтезаторите, когато се появиха за първи път.“

Ако това ви е било интересно, вижте информация за  ИИ – Топ генератори на видео от изкуствен интелект.

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

MOXX Admin

За автора

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

Google Performance Max
Всичко за Google Performance Max

Google Performance Max- Научете какво отличава „Максимална ефективност“ от другите кампании в Google Ads и как може да стимулира реализации и да увеличи максимално възвръщаемостта на инвестициите.

Google актуализация
Мина основната Google актуализация

Пускането на актуализацията отне 16 дни – надяваме се, че сте забелязали само увеличения на видимостта.

Google Ads
5 скрити области на Google Ads​

Открийте неизползвания потенциал на Google Ads с тези по-малко известни инструменти – от динамичен ремаркетинг до сезонни корекции.

Call Now Button