Cloudflare Free CDN за WordPress в 4 стъпки | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

Как да настроите Cloudflare Free CDN в WordPress (стъпка по стъпка)

Cloudflare е една от най-добрите WordPress CDN услуги, налични на пазара. Те предлагат безплатен CDN, който ускорява вашия уебсайт, заедно с пакет от мощни функции за сигурност за уебсайтове на малък бизнес.

Как да настроите Cloudflare Free CDN в WordPress (стъпка по стъпка)

Как да настроите Cloudflare Free CDN за WordPress (стъпка по стъпка)

Съдържание на ръководството

Искате ли да използвате безплатния Cloudflare CDN на вашия WordPress сайт?

Cloudflare е една от най-добрите WordPress CDN услуги, налични на пазара. Те предлагат безплатен CDN, който ускорява вашия уебсайт, заедно с пакет от мощни функции за сигурност за уебсайтове на малък бизнес.

Предизвикателството е, че много потребители от начално ниво не могат да използват Cloudflare, защото смятат, че е трудно да се настрои.

В това ръководство ще ви преведем през пълната настройка на Cloudflare в WordPress, за да ви помогнем да подобрите скоростта на уебсайта си.

 

Как да настроите Cloudflare Free CDN в WordPress (стъпка по стъпка)

Какво е CDN?

CDN или мрежа за доставка на съдържание е система от разпределени сървъри, която помага да се доставят файловете на уебсайта ви по-бързо до потребителите въз основа на тяхното местоположение.

Обикновено услугата за уеб хостинг обслужва посетителите на вашия уебсайт от едно място. Всички потребители имат достъп до един и същ сървър, независимо къде се намират.

Това може да причини забавяне в доставката на съдържание за потребители, живеещи по-далеч от централния хостинг сървър на вашия уебсайт.

Ето защо CDN настройват множество крайни сървъри на различни места по света.

Тези CDN сървъри кешират статично съдържание от първоначалния сървър на вашия уебсайт и го представят на потребителите, когато посетят вашия уебсайт WordPress .

Когато има потребителска заявка, CDN сървърът, който е най-близо до местоположението на потребителя, ще я обработи.

 

Какво е CDN?

Например, ако някой в САЩ иска да получи достъп до уебсайт, хостван в Обединеното кралство, тогава CDN сървър в САЩ ще обслужва тази заявка, а не основният сървър в Обединеното кралство.

С CDN всички потребителски заявки се обработват от най-близките CDN сървъри. Това намалява физическото разстояние между посетителите и сървъра на вашия уебсайт.

В резултат на това CDN подобрява производителността и скоростта на вашия уебсайт за всички потребители, независимо от тяхното географско местоположение.

По-бързият уебсайт също така подобрява потребителското изживяване и може да даде на вашия уебсайт лек тласък в SEO класирането . Използването на CDN също така намалява натоварването на основния ви сървър и го предпазва от срив по време на пикове в трафика.

Ако искате да научите повече, вижте нашето ръководство за това защо имате нужда от CDN за вашия WordPress блог .

Какво е Cloudflare CDN?

Какво е Cloudflare CDN?

Cloudflare е един от най-популярните безплатни CDN доставчици, налични в интернет. Това е голяма мрежа от глобално разпределени сървъри, които автоматично кешират статично съдържание и бързо доставят динамично съдържание.

В допълнение към CDN услугата, Cloudflare също е базирана на облак защитна стена на уебсайт и разпределен прокси сървър. Той следи целия входящ трафик към вашия уебсайт и блокира подозрителния трафик, дори преди да достигне вашия сървър.

Те предлагат безплатен основен план, който е подходящ за уебсайтове и блогове на малък бизнес. Те също така предлагат платени планове, започващи от $20 на месец.

Cloudflare е отличен избор за малки фирми, които търсят безплатен CDN. Въпреки това, ако искате да използвате напълно всички функции на Cloudflare, тогава ще ви е необходим бизнес план, който струва $200 на месец.

Забележка: Ние не използваме Cloudflare на WPBeginner. Вместо това ние използваме Sucuri като защитна стена на уебсайт и CDN. Тази защитна стена има двойната полза от подобряване на скоростта и сигурността. Можете да научите повече в нашето сравнение на Sucuri срещу Cloudflare .

Настройване на Cloudflare CDN в WordPress

За да започнете, трябва да посетите уебсайта на Cloudflare и да кликнете върху бутона „Регистрация“.

Настройване на Cloudflare CDN в WordPress

На следващата страница трябва да въведете своя имейл адрес и парола, за да създадете акаунт в Cloudflare.

Просто въведете необходимата информация и след това щракнете върху бутона „Регистрация“.

 

Регистрация в Claudflare

 

Когато приключите с регистрацията, ще видите страница с благодарности, потвърждаваща, че акаунтът ви в Cloudflare е настроен.

Следващата стъпка е да добавите уебсайта си към Cloudflare. Трябва да щракнете върху бутона „Добавяне на уебсайт или приложение“, за да започнете.

Claudflare добавяне към сайта

Вече можете да въведете своя уебсайт в полето „Въведете вашия сайт“.

Уверете се, че въвеждате само името на домейна на вашия сайт , като example.com . Не е необходимо да въвеждате пълния URL адрес или допълнителни знаци.

добавяне на домейн в claudflare

На следващия екран ще бъдете помолени да изберете вида план на Cloudflare, който искате.

За този урок ще изберем безплатния план Cloudflare. След това щракнете върху бутона „Продължи“.

 

claudflare избор на безплатен акаунт

След това Cloudflare ще ви покаже списък с всички DNS записи, намерени от техните системи. Те ще включват и вашите поддомейни.

DNS записите, които искате да бъдат предадени през Cloudflare, трябва да имат оранжева икона на облак. DNS записите, които ще заобиколят Cloudflare, ще имат сива икона на облак.

Трябва да прегледате списъка, за да се уверите, че основният ви домейн е активен в Cloudflare с оранжева икона на облак. Просто щракнете върху превключвателя „Състояние на прокси“, за да промените състоянието.

управление на DNS

След като проверите вашите DNS записи, просто щракнете върху бутона „Продължи“ в долната част.

По време на следващата стъпка от вашата настройка, Cloudflare ще ви помоли да актуализирате вашите сървъри за имена. Ще бъдете помолени да промените своите сървъри за имена и да ги насочите към сървърите за имена на Cloudflare.

 

управление на nameservers в claudflare

Забележка: Промяната на сървърите за имена може да отнеме известно време, за да се разпространи в интернет. През това време вашият уебсайт може да стане недостъпен за някои потребители.

Можете да промените сървърите на имена от вашия акаунт в регистратора на домейни , като Domain.com .

Или, ако сте получили безплатен домейн от вашия уеб хостинг доставчик като Bluehost , тогава ще трябва да промените сървъра за имена, като влезете във вашия хостинг акаунт.

За целите на този урок ще ви покажем как да промените сървърите на имена от контролния панел на Bluehost .

Въпреки че процесът е подобен при всички хостинг компании, винаги можете да поискате от вашия хостинг доставчик подробни инструкции за техния контролен панел.

След като влезете в таблото за управление на Bluehost cPanel, отидете в секцията „Домейни“ и изберете името на вашия домейн. След това щракнете върху раздела „Сървъри за имена“ и бутона „Редактиране“.

табло за управление

След това трябва да изберете „По избор“ и да въведете сървърите за имена, предоставени от Cloudflare.

След това щракнете върху бутона „Запазване“.

 

Cloudflare запазване на настройки

След това трябва да се върнете на страницата за настройка на Cloudflare и да щракнете върху бутона „Готово, проверете сървърите за имена“, за да завършите настройката.

Сега автоматично ще проверява вашите нови сървъри за имена.

 

Cloudflare автоматична проверка сървъри имена

Това е! Ще отнеме няколко минути, за да актуализирате вашите сървъри за имена на домейни и да активирате Cloudflare.

След като бъде активиран, ще видите съобщението за успех в таблото за управление на Cloudflare.

Cloudflare завършена настройка изглед

Междувременно Ръководството за бърз старт на Cloudflare ще се отвори автоматично и можете да го използвате, за да персонализирате вашите настройки на Cloudflare. Ще ви покажем как в следващия раздел.

Забележка : Горните екранни снимки показват контролния панел на Bluehost. Настройките на вашия сървър за имена може да изглеждат различно, ако използвате друг хостинг доставчик.

Конфигуриране на Cloudflare с ръководството за бърз старт

настройка Brotli компресиРъководството за бърз старт на Cloudflare трябва да се отвори автоматично, след като щракнете върху бутона „Готово, проверете сървърите за имена“ по-горе. Този съветник за настройка ще ви помогне да подобрите сигурността и ефективността на вашия уебсайт.

Първата настройка е „Автоматично пренаписване на HTTPS“.

 

Бързи настройки Автоматично пренаписване на HTTPS

 

Това ще ви помогне да избегнете грешката със смесено съдържание в WordPress . Той прави това, като автоматично променя ‘http’ на ‘https’ в URL адресите на всички ресурси и връзки на вашия сайт, които могат да бъдат обслужвани със защитен ‘https’ URL.

Тази настройка е включена по подразбиране. Препоръчваме ви да го оставите включен и да щракнете върху бутона „Запазване“.

Следващата настройка е „Винаги да се използва HTTPS“.

Claudflare HTTPS използване

 

Някои потребители съобщават за проблеми при използването на тази настройка с Cloudflare. Тази настройка е деактивирана по подразбиране и ви препоръчваме да я оставите така. По-късно в тази статия ще ви покажем как да пренасочите от HTTP към HTTPS с помощта на приставката All in One SEO .

Сега можете да щракнете върху бутона „Запазване“, за да преминете към следващата опция.

Следващата настройка е Brotli компресия.

настройка Brotli компреси

Cloudflare може да използва Brotli компресия, за да отключи 15-20% подобрения на скоростта. Тази настройка е включена по подразбиране и ви препоръчваме да я оставите включена.

Уверете се, че сте щракнете върху бутона „Запазване“, за да запазите тази настройка.

Сега ще видите обобщение на това, което сте конфигурирали с ръководството за бърз старт.

 

конфигуриране

 

Трябва да видиш:

  • Автоматично пренаписване на HTTPS: ВКЛ
  • Винаги използвай HTTPS: ИЗКЛ
  • Бротли: ВКЛ

Вече завършихте ръководството за бърз старт и можете да щракнете върху бутона „Край“. Въпреки това все още има някои допълнителни важни настройки, които трябва да бъдат конфигурирани.

 

Конфигуриране на допълнителни важни настройки на Cloudflare

Вашата основна настройка на Cloudflare е завършена, но има няколко основни настройки, които трябва да конфигурирате, за да запазите сайта си в WordPress защитен.

 

1. Защитете страницата си за влизане в WordPress

Можете да настроите правила за страници, за да персонализирате как работи Cloudflare на конкретни страници на вашия сайт. Това е особено полезно за защита на критични страници като страницата за вход и wp-admin зоната.

Безплатният акаунт в Cloudflare ви позволява да настроите правила за 3 страници. Ако искате да добавите повече правила за страницата, тогава трябва да плащате $5 на месец за 5 допълнителни правила.

Първо, трябва да щракнете върху опцията „Правила“ в менюто отляво на страницата. След това можете да щракнете върху бутона „Създаване на правило за страница“.

 

Защитете страницата си за влизане в WordPress

 

Сега можете да настроите 3 различни правила за страница. Можете да започнете, като създадете правило, което защитава вашата страница за вход в WordPress.

Просто добавете следните настройки по-долу, за да защитите уебсайта си:

  • URL адрес на страницата: example.com/wp-login.php*
  • Настройки: Ниво на сигурност – Високо
 

задаване на правила за страницата

 

Когато сте готови, просто щракнете върху „Запазване и внедряване“, за да съхраните и активирате правилото.

 

2. Изключете таблото за управление на WordPress от Cloudflare

Ще бъдете върнати на страницата Правила на страницата, където можете да видите първото си правило в списъка.

Сега можете да създадете второ правило, за да изключите таблото за управление на WordPress от кеширането на Cloudflare и да активирате висока степен на сигурност.

 

Изключване на таблото за управление на WordPress от Cloudflare

 

Ще трябва да кликнете върху бутона „Създаване на ново правило“, за да създадете второто си правило.

След това трябва да въведете следните настройки в правилото. Можете да щракнете върху бутона „+ Добавяне на настройка“, за да добавите нови редове за допълнителни настройки:

  • URL адрес на страницата: example.com/wp-admin*
  • Настройки: Ниво на сигурност – Високо
  • Ниво на кеша – Байпас
  • Деактивиране на производителността
  • Деактивирайте приложенията
 

Добавяне на настройка в Cloudflare

 

Когато сте готови, не забравяйте да щракнете върху „Запазване и внедряване“, за да добавите новото правило.

3. Конфигурирайте настройките на SSL сертификата

Друга важна настройка е SSL сертификатът, наличен в менюто „SSL/TLS“ вляво.

 

настройка е SSL сертификатът

 

Не забравяйте да щракнете върху бутона за избор „Пълен“, ако вече използвате SSL.

Ако нямате SSL сертификат, вижте нашето ръководство за това как да получите безплатен SSL сертификат за вашия уебсайт.

След като сте готови, Cloudflare ще предостави основния зелен катинар в адресната лента на вашите посетители, за да покаже, че уебсайтът ви е защитен.

4. Пренасочване от HTTP към HTTPS с помощта на All in One SEO

Споменахме по-рано, че не препоръчваме да използвате функцията „Винаги използвай HTTPS“ на Cloudflare. Чудесна алтернатива е да използвате плъгина All in One SEO . Това е най-добрият SEO плъгин за WordPress, използван от над 3 милиона сайта.

Първото нещо, което трябва да направите е да активирате и инсталирате плъгина All in One SEO. За повече подробности вижте нашето ръководство за това как да инсталирате приставка за WordPress .

След това отворете All in One SEO » Общи настройки и след това въведете своя лицензен ключ в полето „Лицензионен ключ“ и щракнете върху „Свързване“.

 

All in One SEO

 

Можете да намерите вашия лицензен ключ в профила на вашия акаунт на уебсайта All in One SEO.

След това отворете All in One SEO » Redirects и след това щракнете върху опцията за навигация в менюто „Full Site Redirects“.

 

All in One SEO Redirects

 

Ще трябва да превъртите страницата надолу, докато намерите превключвателя „Канонични настройки“. Трябва да щракнете върху този превключвател, така че да стане син.

След това включете превключвателя „Пренасочване от HTTP към HTTPS“. Това ще създаде пренасочване от HTTP към HTTPS, като гарантира, че вашите посетители винаги имат защитена връзка с вашия уебсайт.

 

cloudflare Пренасочване от HTTP към HTTPS

 

Когато сте готови, не забравяйте да щракнете върху бутона „Запазване на промените“ в долната или горната част на екрана, за да запазите тази настройка.

 

Оптимизиране на Cloudflare за WordPress с помощта на плъгин

cloudflare приставка скорост

Cloudflare предлага специален плъгин Cloudflare Free CDN за WordPress за настройки, оптимизирани за WordPress с едно щракване.

Cloudflare Free CDN Плъгинът ви позволява бързо да настроите Cloudflare на вашия WordPress сайт, да добавите набори от правила за защитна стена на уеб приложения (WAF), автоматично да изчистите кеша и др.

За да започнете, инсталирайте и активирайте приставката Cloudflare на вашия уебсайт. За повече подробности вижте нашето ръководство стъпка по стъпка за това как да инсталирате приставка за WordPress .

След като сте готови, трябва да посетите Настройки » Cloudflare във вашия администраторски панел, за да конфигурирате настройките на Cloudflare.

На страницата с настройки ще видите бутон „Създайте своя безплатен акаунт“ и опция за влизане за съществуващи акаунти. Просто щракнете върху връзката „Влезте тук“.

Оптимизиране на Cloudflare за WordPress с помощта на плъгин

На следващия екран ще трябва да въведете имейла си в Cloudflare и API ключа.

Кликнете върху връзката „Вземете вашия API ключ от тук“.

API ключ за Claudflare

Това ще покаже изскачащ прозорец за зоната на вашия акаунт на уебсайта на Cloudflare.

Уверете се, че сте на страницата си „Моят профил“, след което щракнете върху раздела „API токени“ в лявата странична лента.

След това отидете в секцията „Global API Key“ и щракнете върху бутона „View“.

cloudflare Global API Key

Това ще отвори изскачащ прозорец и ще покаже вашия API ключ.

Просто щракнете върху ключа, за да го копирате.

claudflare вашият API key

След това трябва да се върнете към таблото за управление на WordPress и да въведете своя имейл адрес и API ключ.

След това щракнете върху бутона „Запазване на идентификационните данни за API“.

cloudflare запазван ена данни за API

След това настройките на Cloudflare ще се появят на таблото ви за управление.

Оттук можете да приложите оптимизация на WordPress с едно кликване, да изчистите кеша, да активирате автоматичен кеш и др.

За да оптимизирате вашия WordPress сайт, просто щракнете върху бутона „Прилагане“ до „Прилагане на настройките по подразбиране“.

cloudflare Прилагане на настройките по подразбиране

След това щракнете върху опцията от менюто „Настройки“.

Тук ще намерите повече настройки за оптимизация на сайта.

 

cloudflare приставка скорост

Можете да превъртите надолу на този екран, за да намерите секцията „Сигурност“.

По подразбиране нивото на защита е средно. За да подобрите сигурността на уебсайта си, можете да изберете „Висока“ от падащия списък.

cloudflare плъгин сигурност

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да научите как да настроите безплатен CDN на Cloudflare в WordPress. Може също да искате да видите нашето най-добро ръководство за WordPress тук.

MOXX Admin

За автора

Call Now Button