Бизнес с Дигитален Маркетинг | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

Бизнес с Дигитален Маркетинг

Бизнес с Дигитален Маркетинг
банер ползи от дигитален маркетинг

С тази статия целя да Ви покажа, че Дигиталният Маркетинг е един изключително мощен начин да разраснете своя бизнес и да увеличите прихода си. Разбира се, ако сте нови в тази сфера, всичко това може да бъде много объркващо, тъй като съществуват толкова много различни маркетинг канали, тактики и стратегии. И така, това което искам да постигна тук е да запълня пролуките в знанията Ви и да Ви дам съдържателен поглед над това как да развиете бизнес с Дигитален Маркетинг. За да може наистина да Ви го изясня и да Ви помогна да видите по-голямата картинка.

Първото нещо, което трябва да знаете за Дигиталния Маркетинг, е че това е процес. И първата стъпка в този процес е да определите целева публика. Маркетинговите канали като Фейсбук и Ютуб са твърде големи и шумни, за това трябва да бъдете много наясно към каква публика се стремите. Тук не са важни само възрастовата група, пол и местоживеене, но също и какъв тип проблеми имат. Важно е да определите как Вашето решение би било по-добро или по-различно, от това на конкуренцията. Също така, каква разлика ще внесе това в животите им, в смисъл, как ще го направи по-добър. Нужно е да можете да изобразите една много ясна картина за тях. Много е важно, това да се случи още в самото начало, защото това ще бъде използвано в маркетинг съобщенията, видеата и постове Ви, за да може наистина да хванете вниманието им. Това е първата стъпка, можете да го направите като упражнение, преди изобщо да се хвърлите в различните маркетингови канали.

Следващата стъпка в процеса е да заложите безплатно съдържание и реклами, използвайки платформите, които вече се употребяват от Вашата целева публика. Това могат да бъдат търсачките на Гугъл, Фейсбук, Ютуб, Туитър, Инстаграм, Линкд-ин и всяка друга подобна. От гледна точка на това, как да бъдат привлечени с безплатно съдържание, има 3 типа, които можете да направите.

Първият тип е писането на образователно съдържание, как да пишете статии, които да публикувате и те да се появяват в Гугъл. Например за видеа в образователен стил, да кажем, че знаем за съществуването на магазин за онлайн търговия, за който се знае, че продава удължения за коса за жени, собствениците му създават видеа на тема „Как да си направим Френска плитка?“. Всеки, който търси подобно видео и намери тяхното, най-вероятно ще закупи техния продукт, който е удължения за коса.

Вторият тип безплатно съдържание, което бихте могли да създавате е повече един вид разказване на истории за определена марка, например за клиентски успех, препоръки и други подобни.

И последният тип съдържание, което можете да създавате безплатно, за да нацелите своята публика е съдържание в развлекателен стил. Можете да видите много относно това в Ютуб. Хора, които увеличават публиката си с неща от развлекателен тип и след това ги пренасочват към своята стока. Или доста често виждаме как инфлуенсъри градят публика в Инстаграм на база развлекателно съдържание и продават продукти на свои сътрудници, които от своя страна биват промотирани заради продуктите. Така, освен че привличате повече от своята целева публика с безплатно съдържание, но също разполагате и с реклами, тъй като всяка от тези платформи има вградена рекламна платформа. Гугъл реклами, Фейсбук реклами, Ютуб реклами и т.н.

Веднъж щом сте привлекли своята публика, следва да правите истински продажби. За това, ще трябва да подканите публиката си към своя уебсайт или физически магазин.

Много бизнеси биха включили една междинна стъпка между тези две, което може да бъде събиране на имейл списък, ако целите да спечелите доверието на клиента преди да поискате от него да закупи нещо. Или пък, ако все още нямате готов продукт и просто желаете да натрупате публика.

Можете наистина да ги подканите да се запишат във Вашия имейл списък или да пренасочите хората, които посещават Вашия уебсайт към, да речем, съществуващите платформи, които да се връщат обратно във Вашия уебсайт, но това са едни други подробности.

Последната стъпка от процеса е да измерите и оптимизирате, това може да бъде направено безплатно чрез Гугъл Анализ. Това се прави с цел постоянното подобряване на процеса. Ако знаете, че много хора биват пренасочвани към Вашия уебсайт от Ютуб и пазаруват от Вас, това може да се види в Гугъл Анализ, то тогава можете да включите още безплатно съдържание или реклами във Вашия канал, за да предизвикате повече продажби. Но е от изключителна важност да измервате това, което правите, защото само така разбирате кое работи, за да включите още повече от него.

Надявам се, че това Ви е било полезно за изясняването на Дигиталния Маркетинг и нещата вече изглеждат малко по-свързани, особено ако сте напълно начинаещ. В бъдеще ще навлезем в дълбочина във всяка от тези стъпки, тъй като съществуват има много повече детайли, но искам да запазите спокойствие и да си спомните за това ако започнете да се чувствате затрупани и объркани. Просто отново се върнете към това обобщено обяснение. Това, което искаме да постигнем и развиването на бизнес с Дигитален Маркетинг е всъщност много просто.

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

moxxadv

За автора

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни статии

Call Now Button