11 съвета за писане на привличащи заглавия | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

11 съвета за писане на привличащи заглавия

11 съвета за писане на привличащи заглавия
банер писане на привличащи заглавия

В тази статия ще Ви представя единадесет съвета, за това как да пишете изключително привлекателни заглавия. Те са твърде важни, защото средно пет пъти повече хора четат само заглавието без останалото съдържание. С написването на заглавието, Вие вече сте похарчили 80 стотинки от Вашия лев. Ето какво казва Дейвид Огилви – той е първият от най-ранните главни майстори на копирайтинг-а. Един от големите мъже на рекламата от 50-те и 60-те години на миналия век. Той буквално използвал фразата за 80-те стотинки, защото ги харчил, за да купува рекламно място във вестника. Но дори и Вие да не правите това, сигналът, който трябва да получите е колко са важни заглавията. Всъщност, ако наистина се замислите върху думите му, то тогава Вие трябва да прекарвате пет пъти повече време пишейки заглавието си, за сметка на съдържанието, защото това ще привлече вниманието на повечето хора.

Сега след като вече разбирате колко важни са заглавията, нека разгледаме и първия съвет. Той е: винаги започвайте с число, като например:“Топ 15 уебсайта за безплатни изображения за Вашия дигитален маркетинг.“,“21 практични SEO техники, които можете да използвате веднага.“,“Седем начина/тайни да се чувствате щастливи всеки ден.“,“Седем доказани.., седем причини.., седем съвета…“ и т.н. Страхотното на това да започвате заглавията си по този начин е, че не само създавате голямо любопитство, което да накара хората да кликнат, за да разберат тези 15 или 7 неща, но и създава една много лесна структура, която да следвате по списък за Вашето съдържание. Също така, дава много лесни инструкции за четене от хората, защото те бързо ще сканират информацията. Това е, може би, най-добрият съвет, който можете да използвате с лекота.

По този начин рекламите на сайтове като BuzzFeed, са издигнали бизнеси за стотици милиони долари годишно, само чрез този съвет за писане на заглавия. Почти всяка статия в уебсайта им започва с число.

Вторият съвет за писане на заглавия е да използвате фразата „Как да“. Като например, „Как да си направим лавандулова лимонада, за да се отървем от главоболията и неспокойството?“,“ Как да (празно пространство)?“. Тъй като много хора знаят как да правят разни неща, но когато се сблъскат с някакъв проблем, съществуващите решения не вършат работа. Така че, ако наистина искате да грабнете вниманието с нещо уникално и различно, включете „дори и, ако, без“. Един пример, който наистина ще прихване вниманието е „Как да правим Ютуб клипове, без да записваме видео?“

Съвет номер три е да акцентираме върху често срещани грешки. Например,“16 грешки в копирайтинг-а, които най-вероятно допускате и как да ги поправим.“ Или „Допускате ли тези чести 10 Гугъл АдУърдс (Google AdWords) грешки?“. Това наистина ще възбуди интереса в хората и те ще кликнат, защото биха искали да разберат как са допуснали тези грешки. Също така, това ще им помогне да решат проблем, който често се появява и ще могат да достигнат желаното ниво много по-бързо.

Четвъртият съвет е да задавате въпроси. Като например,“ Искате ли да направите снежен човек? Прочетете този наръчник преди това.“,“Мислите, че знаете SEO? Направете този бърз тест, за да разберете!“ Тези въпроси са един страхотен начин да ангажирате хората и да ги накарате да прочетат Вашето съдържание.

Петият съвет е да използвате пунктуация. Това е една много проста и същевременно полезна техника за SEO. Ако искате да сте на предни позиции в Гугъл или Ютуб, можете да си помогнете като включите ключовата дума в началото на заглавието. Ето един пример: ако искате да се класирате за ключовата фраза „шаблон за маркетинг план“, то тогава заглавието на блог статията Ви може да бъде „Шаблон за маркетинг план“ или „ Създайте първия си маркетинг план в пет стъпки“. Това ще Ви даде преимущество от гледна точка на SEO, защото ключовата дума се намира в началото на заглавието. И наистина изяснява темата на поста за читателите.

Шестия съвет е да бъдете изключително точни и ясни в изказа си. Наистина трябва да определите темата на статията и запомнете, че заглавията поставят очаквания за останалата част от статията. Опитайте се да бъдете много точни относно темата. Към категорията на лошите заглавия може да спадне нещо като „Напишете песен“, а едно добро заглавие би било „Как да композирате първата си песен“,“Писане на песни от първа ръка.“,“Основите за композиране на първата Ви песен.“ с това заглавие, очакванията са ясни.

Съвет номер седем е писане на заглавия използвайки 5К, това са ангажиращите и разпитващите думи, които се използват за събиране на информация – Кой, Какво, Кога, Къде и Как. Това са най-честите въпроси, които задаваме и използвайки ги в заглавията, лесно артикулираме информацията, която искаме да предадем. Например:“ Тези седем въпроса ще разкрият каква е причината да сте необвързани.“,“Как да се мотивираме когато не искаме да тренираме?“. Включете 5К в своите заглавия.

Съвет номер осем когато пишете заглавия е да обръщате внимание на дължината им. Ако искате те да изглеждат добре без да бъдат орязани, убедете се, че са правилната дължина. По принцип, Гугъл показва първите 50-60 знака от заглавие на блог статия в резултатите от търсене, така че се уверете, че влизате в този диапазон, иначе заглавието ще бъде орязано. Хората няма да могат да го виждат в резултатите от търсене и едва ли ще бъде достатъчно привлекателно, така че да кликнат върху него.

Деветият съвет е да използвате изображение, за да подсилите заглавието си, едно такова добро изображение е от голяма важност за успеха. То наистина трябва да хване вниманието на търсещия и да им помогне да разберат същността на статията, видеото или курса. Би било още по-добре ако може да обясни визуално, това което казва заглавието. Можете да се сдобиете с огромен запас от безплатни картини от много сайтове. Ето няколко такива, които аз лично използвам: unsplash.com, stockssnap.io, pexels.com. Това са изображения освободени от авторски права, които можете да използвате за своето съдържание.

Десетият съвет е да следвате стила на най-добрите в бизнеса. В частност, намерих един сайт, който се казва jeffbullas.com. Смятам, че той пише много успешни заглавия и добавя към тях страхотни изображения. Те са много интерактивни, например, можем да вземем едно негово заглавие „ Дванадесет нови плъгин-а, които ще увеличат онлайн продажбите Ви през 2019.“ Това заглавие е много ясно, имаме число, имаме резултат и наистина бих искал да видя кои са тези 12 плъгин-а, защото искам да постигна такъв резултат. „Пет фундаментални пропуска в съобщенията на марката Ви и начини да ги поправите.“ Това е примерът за често срещаната грешка. Бих препоръчал да погледнете към някой, който е много добър в писане на заглавия, може би някой във Вашата ниша. Вземете няколко примера от тях, можете да ги разработите и да ги използвате за себе си. Или просто разгледайте сайта на jeffbullas.com и използвайте неговите блог статии като шаблон като ги адаптирате към собствения Ви бизнес.

Последния съвет – номер единадесет е да се упражнявате. Повече от ясно е, че копирайтърите не се раждат, те се упражняват и аз Ви препоръчвам да го направите. Можете да напишете 25 заглавия в Гугъл и ще Ви стане ясно. Страхотното нещо относно този инструмент е, че наистина можете да напишете заглавие на блог статия 25 пъти, ще намерите 25 вариации, които да използвате за блог статията, която ще напишете и ще можете да изберете това заглавие, което наистина грабва вниманието Ви най-много. И както казахме пет пъти повече хора ще прочетат заглавието. Така че е препоръчително да се опитате и да напишете 10 различни варианта на заглавията за всяка статия или имейл, който ще сътворите и да видите кое от тях най-много ще Ви грабне. Хубавото в този инструмент е, че има вградена автоматична проверка на дължината на заглавието Ви, така че ще можете да видите дали е правилна, това важи за заглавия, туитове и имейли. Също така има вградени шаблони, върху които директно можете да пишете и да ги адаптирате към темата, която разработвате.

Това бяха единайсетте съвета как да пишете привличащи заглавия. Опитайте и ги използвайте за себе си.

Смятам, че ще бъдете много приятно изненадани от резултатите, които можете да постигнете!

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

moxxadv

За автора

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни статии

Психология на рекламата

Психология на рекламата: Как цветовете, шрифтовете и изображенията влияят на потребителите?

Рекламата е форма на комуникация, която популяризира идея, продукт или услуга, като я прави известна на широката публика. Това включва използването на различни медии, включително

Към статията »
Call Now Button