Как да направите изгледа на сайта си по-модерен

флаг на Великобритания

Как да направите изгледа на сайта си по-модерен

Как да направите изгледа на сайта си по-модерен
Онлайн Магазин

Развитието на онлайн технологиите е особено динамичен процес и постоянно трябва да се усъвършенстваме, за да сме в крак с новостите. За да е успешен нашият бизнес във виртуална среда, от съществено значение е да имаме модерен и съвременен уеб дизайн на сайта ни. Ето как да го постигнете в няколко прости стъпки:

  1. Не се страхувайте от бялото пространство.

Person Holding Apple Magic MouseМодерният уеб дизайн използва цялата площ на екрана на потребителя. В много случаи използваемото пространство за съдържание е същото. Въпреки това, опитайте да ограничите рамките и очертанията, тъй като това може да направи сайта ви по-нечетлив. Оставянето на бяло пространство позволява на сайта ви да „диша“ и го прави по-приятен за ползване. Разбира се, стига то да не преобладава пред останалото съдържание.

  1. Смесвайте различни оформления.

Нищо не казва „стар сайт“ така, както пълни страници с подравнен вляво текст. Не се страхувайте да излизате от шаблона от време на време. Бъдете по-смели с оформленията си. Избягвайте да подравнявате цяла страница по същия начин. Дори ако това е само един раздел на страницата, смесването на оформлението поддържа движението на очите на потребителя и нарушава монотонността. Така ще държите вниманието му и няма да рискувате той да се разсее от това, което му предлагате.

  1. Използвайте анимации.

Анимациите и движението наистина могат да накарат сайта ви да се открои, като чрез тях се правят плавни преходи между две секции като галериите със снимки например. Те създават по-безпроблемно потребителско изживяване, докато потребителят навигира в сайта ви. Използването им ще покаже на вашите потенциални клиенти, че имате внимание към детайлите. Не бива обаче да прекалявате с употребата им, тъй като това може да натовари погледа на потребителя и ефектът да е противоположен.

Silver Laptop Computer Beside White Smartphone on Brown Wooden Table

  1. Използвайте персонализирани графики.

Персонализираните графики предлагат много предимства и наистина си заслужават инвестицията. Въпреки че има много страхотни безплатни ресурси, персонализираните икони и графики помагат за създаването на уникални дизайни. Все пак чрез уеб дизайна трябва да се стремите да направите сайта си различен и оригинален, така че да изпъкне пред конкурентите. Нищо не включите графика, която вашите клиенти вече са виждали многократно на други места. Бъдете различни.

  1. Не пренебрегвайте и типографията.

Silver Macbook Air and Goose Neck LampВсеки елемент от уеб дизайна на вашия сайт се нуждае от внимание, включително типографията, въпреки че много хора я пренебрегват. Без да обръщате внимание на това, рискувате да направите сайта си да изглежда като документ на Word.

Възползвайте се от безплатните и красиви шрифтове, които може да намерите в мрежата. Google Fonts е отличен уеб-базиран ресурс и лесно се интегрира във вашите дизайни. Сдвояването на шрифтове е чудесен начин да добавите стил и да създадете йерархия във вашия дизайн. Разбира се, не всичко е и в избора на шрифт. Регулирайте разстоянието между буквите и височината на реда. Хората ще забележат това внимание към детайла.

Както вече вероятно знаете, външният вид продава, затова уеб дизайнът на сайта ви е от съществено значение за успеха на вашия онлайн бизнес. Разбира се, също толкова важни са и продуктите, които предлагате, ако искате клиентите ви да продължат да пазаруват от вас. Опитайте да намерите баланса.

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

moxxadv

За автора

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни статии

Call Now Button