Как да направите изгледа на сайта си по-модерен

Как да направите изгледа на сайта си по-модерен

Как да направите изгледа на сайта си по-модерен
Онлайн Магазин

Развитието на онлайн технологиите е особено динамичен процес и постоянно трябва да се усъвършенстваме, за да сме в крак с новостите. За да е успешен нашият бизнес във виртуална среда, от съществено значение е да имаме модерен и съвременен уеб дизайн на сайта ни. Ето как да го постигнете в няколко прости стъпки:

  1. Не се страхувайте от бялото пространство.

Person Holding Apple Magic MouseМодерният уеб дизайн използва цялата площ на екрана на потребителя. В много случаи използваемото пространство за съдържание е същото. Въпреки това, опитайте да ограничите рамките и очертанията, тъй като това може да направи сайта ви по-нечетлив. Оставянето на бяло пространство позволява на сайта ви да „диша“ и го прави по-приятен за ползване. Разбира се, стига то да не преобладава пред останалото съдържание.

  1. Смесвайте различни оформления.

Нищо не казва „стар сайт“ така, както пълни страници с подравнен вляво текст. Не се страхувайте да излизате от шаблона от време на време. Бъдете по-смели с оформленията си. Избягвайте да подравнявате цяла страница по същия начин. Дори ако това е само един раздел на страницата, смесването на оформлението поддържа движението на очите на потребителя и нарушава монотонността. Така ще държите вниманието му и няма да рискувате той да се разсее от това, което му предлагате.

  1. Използвайте анимации.

Анимациите и движението наистина могат да накарат сайта ви да се открои, като чрез тях се правят плавни преходи между две секции като галериите със снимки например. Те създават по-безпроблемно потребителско изживяване, докато потребителят навигира в сайта ви. Използването им ще покаже на вашите потенциални клиенти, че имате внимание към детайлите. Не бива обаче да прекалявате с употребата им, тъй като това може да натовари погледа на потребителя и ефектът да е противоположен.

Silver Laptop Computer Beside White Smartphone on Brown Wooden Table

  1. Използвайте персонализирани графики.

Персонализираните графики предлагат много предимства и наистина си заслужават инвестицията. Въпреки че има много страхотни безплатни ресурси, персонализираните икони и графики помагат за създаването на уникални дизайни. Все пак чрез уеб дизайна трябва да се стремите да направите сайта си различен и оригинален, така че да изпъкне пред конкурентите. Нищо не включите графика, която вашите клиенти вече са виждали многократно на други места. Бъдете различни.

  1. Не пренебрегвайте и типографията.

Silver Macbook Air and Goose Neck LampВсеки елемент от уеб дизайна на вашия сайт се нуждае от внимание, включително типографията, въпреки че много хора я пренебрегват. Без да обръщате внимание на това, рискувате да направите сайта си да изглежда като документ на Word.

Възползвайте се от безплатните и красиви шрифтове, които може да намерите в мрежата. Google Fonts е отличен уеб-базиран ресурс и лесно се интегрира във вашите дизайни. Сдвояването на шрифтове е чудесен начин да добавите стил и да създадете йерархия във вашия дизайн. Разбира се, не всичко е и в избора на шрифт. Регулирайте разстоянието между буквите и височината на реда. Хората ще забележат това внимание към детайла.

Както вече вероятно знаете, външният вид продава, затова уеб дизайнът на сайта ви е от съществено значение за успеха на вашия онлайн бизнес. Разбира се, също толкова важни са и продуктите, които предлагате, ако искате клиентите ви да продължат да пазаруват от вас. Опитайте да намерите баланса.

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни статии