Всичко, което трябва да знаем за Международно SEO

флаг на Великобритания

Как услугата Международно seo помага за развитието на онлайн бизнеса?

Как услугата Международно seo помага за развитието на онлайн бизнеса?
международно seo

Какво е международно seo?

Международното SEO е съчетание от всички дейности, насочени към подобряване на наличието в търсенето на уеб сайт в повече от една страна или език. Това не се ограничава до техническите промени в SEO, които показват предпочитания за насочване по език или държава, което помага за локализация на съдържанието и изграждане на връзки на много езици.

Как работи международното SEO?

Търсачки са проектирани да сравняват резултатите от търсенето с езика и местоположението на потребителя. Международното SEO работи, като съобщава на търсачките, че вашият сайт има съдържание, което подходящо за търсещите потребители, базирани в определена държава – или потребители, които търсят продукти или услуги близки до вашите на конкретен език. Международното SEO включва използване на езиково насочване, hreflang тагове, определени URL структури, както и други сигнали за локализация, които помагат за насочването на съдържанието към вашите потребители от цял свят.

Защо международното SEO е важно?

Въвеждането на вашия уеб сайт и неговото съдържание с международно SEO ще подобри видимостта на вашия продукт или услуга на световният пазар. Тази услуга, може да изгради по-силна клиентска база, като това ще ви помогне да получите повече реализация.

Какви са предимствата на международното SEO?

Международното SEO е един от най-добрите начини за разрастване на бизнес. Тази оптимизация ви дава предимство пред вашите конкуренти. Ако вашите конкуренти не оптимизират съдържанието си за определени държави или езици, това може да е във ваша полза, като приспособите съдържанието си към тези държави, за да привлечете трафик към вашият онлайн бизнес. Международното SEO помага за разпространение на вашият бизнес в други страни. Това може да помогне за  връщането на повече клиенти към вашия уеб сайт, което пък може да ви донесе по-големи печалби.

международно seo

Какво прави една силна международна SEO стратегия?

Не винаги една международна SEO стратегия, която работи на един пазар, може да работи добре на друг, тъй като различните държави имат различия в културата и езиците си. Именно силните международни SEO стратегии, дават шанс за адаптация за различни държави. Успешното международно SEO, се грижи за културните различия във всяка държава, за която създава съдържание. Важно е да локализирате съдържанието, което предлагате, а не просто да го превеждате. Пример за такава локализация уверяването, че вашата аудитория може да прави покупки в тяхната национална валута. Трябва да направите потребителското преживяване на вашата аудитория възможно най-добро, като например да отговорите на въпросите, които имат на техния език. 

Най-добри практики за международно SEO:

Ето и най-добрите практики(checklist), които ни помагат да създадем вашият добре оптимизиран международен уеб сайт: 

  • Определяне на пазарен подход;
  • Правим пазарно проучване;
  • Планиране стратегията си;
  • Избиране на правилните домейни;
  • Използване специални URL адреси за всеки вариант на локализирано съдържание; 
  • Използване атрибута hreflang;
  • Езиково насочване към вашия уебсайт;

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

moxxadv

За автора

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни статии

Call Now Button