Какво е Google Tag Manager: Ръководство за начинаещи

Какво е Google Tag Manager? – Всичко, което трябва да знаете!

Какво е Google Tag Manager? – Всичко, което трябва да знаете!
google tag manager

Какво е google tag manager?

Google Tag Manager е система, която ви позволява да вмъквате тагове за проследяване, показатели и други данни за събиране на данни във вашия уебсайт, без да е необходимо да редактирате кода. След това тези тагове се използват от Google Analytics. Какво прави Google Tag Manager :

  • Вмъква проследяващи маркери във вашия уебсайт ;
  • Събира информация за това как хората взаимодействат с вашия сайт ;
  • Проследяване на реализациите от посетители към клиенти ;
  • Добавяне на анализи към вашия сайт ;
  • Включва специфични функции на страница, без да редактира кода ;

Как работи google tag manager?

Google Tag Manager е инструмент, който ви помага да събирате данни от вашия уебсайт. Той ви предоставя удобен за потребителя интерфейс, където можете лесно да добавите проследяване, анализи и събиране на данни в реално време към вашия уебсайт. Можете да го използвате, за да създадете един маркер или да използвате много тагове, в който случай системата ще филтрира през тях според конкретни критерии като време на деня, тип събитие и т.н.

Защо е важен google tag manager?

Google Tag Manager е един от най-важните инструменти, които могат да се използват в дигиталния маркетинг. Той ви дава възможност да работите с много различни маркери, проследяващи кодове и анализи без опит с кодиране. Мениджърът на маркери на Google също ви позволява да използвате маркери в множество платформи само с няколко щраквания. Можете да маркирате своя уебсайт, мобилно приложение или акаунти в социалните медии само с няколко щраквания.

С Google Tag Manager е лесно да събирате данни за поведението на вашата аудитория на вашия уебсайт. Това е полезно за компании, които търсят начини да оптимизират сайта си и да увеличат реализациите. Например, ако сте компания, която продава продукти онлайн, можете да използвате Google Tag Manager, за да измерите колко време хората прекарват на уебсайта ви, преди да напуснат. След като тези данни бъдат събрани от Google Analytics или друг инструмент за анализ, е възможно да се създаде план за действие за увеличаване на процента на реализация.

Предимства на google tag manager:

Няколко предимства от използването на google tag manager включват:

  • Можете да добавите множество кодове за проследяване към уебсайта си, без да се притеснявате за кодирането ;
  • Той включва библиотека за анализи, която можете да използвате за проследяване на всяко събитие на вашия уебсайт ;
  • Инструмент за отчитане в реално време, който можете да използвате, за да видите събития в интерфейса на Google Анализ ;
  • Лесно е да настроите различни начини, по които потребителите да взаимодействат с вашия уебсайт и да проследяват взаимодействията им ;
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни статии