Изработка на онлайн магазин Zdravisimo | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

Изработка на онлайн магазин Zdravisimo

Накратко за онлайн магазин “Здрависимо” – това е платформа за онлайн търговия, която предлага органична храна и био козметика, книги за здраве, билки и добавки, терапия с цветни есенции и полезни съвети

Изработка на онлайн магазин Zdravisimo
zdravisimo-desktop
zdravisimo-mobile
zdravisimo-logo

Изработка на онлайн магазин Zdravisimo

Обзор на проекта

Накратко за онлайн магазин “Здрависимо” – това е платформа за онлайн търговия, която предлага органична храна и био козметика, книги за здраве, билки и добавки, терапия с цветни есенции и полезни съвети, които се намират в секция “Блог”, защото за собствениците беше важно освен търговска дейност да се развива и информираността на потребителите. Какво могат да намерят в “Здрависимо” посетителите:

 • Чисти и качествени храни и напитки за истинска наслада на сетивата;
 • Цветни есенции за положително мислене и оптимизъм;
 • Красиви предмети и нежна музика за ежедневно удоволствие.

Предизвикателството

Този проект беше съсредоточен и фокусиран върху много специфични потребители, които трябва да си закупят нестандартни продукти. Трябваше да създадем лесен за навигация сайт от потребителите и придадем нежност към имиджа и марката.

 • Информацията за състава на продуктите и цените, да бъдат представени по елегантен начин.
 • Responsive дизайн, които изглежда еднакво добре на всички видове устройства.
 • Начините на плащане (наложен платеж при доставка, плащане с карта Stripe).
 • Създаване на речник за специфичните наименования и термини на продуктите.
 • Създаване на елегантен и лесен на управление админ панел, които позволява динамична корекция по целия уеб сайт.
 • Създаване на специалн post type, които е предназначено за отзиви от клиентите на уеб сайта. Отзивите да се показват динамично.
 • Броят на предлаганите продукти който е над 800 вида разделени в около 50 категории.
 • Създаване на вариации за специфичните продукти.
 • Създаване на възможност за бърза поръчка на продуктите.
 • Разделяне на специфичните категории продукти чрез Taxonomies – разделени според зодията, по храни, по здравно направление и по чакри.
 • Интеграция на доставките чрез Еконт (Econt Delivery).
 • Интеграция на доставките чрез Спиди (Speedy).
 • Цялостна стратегия за SEO оптимизация.

Решението

Създадохме дизайна на уебсайта чрез векторен графичен редактор и инструмент за прототипиране Figma, който ни позволи прототипиране и разглеждане в реално време.
Решихме да изработим и настроим администрирането на уебсайта специално според нуждите на клиента. Административният панел позволява бърза и безпроблемна корекция на продукти и информация по уебсайта

За създаването на Zdravisomo решихме да използваме най – популярната CMS платформа WordPress. Работихме върху чиста тема, за да създадем уникален и неповторим дизайн, по желание на клиента. Но добавихме и доста още елементи, които допринасят за цялостната функционалност и визия:

Post Type
Добавнихме Post Type (допълнително поле) за въвеждане на клиентските отзиви. Полета съдържат име, поле за отзив и изображение на доволния клиент.

Meta Box
Добавихме допълнителни полета към категориите – цвят на категорията, икона и снимка.

Taxonomy
Тъй като продуктите трябваше да се разделят на множество категории. Изпълнихме целта чрез разделяне на три taxonamy (Основни категории, Здравни категории и по марки)

Option Page
Създадохме специално поле в административния панел от което лесно могат да се редактира информацията по уебсайта. Съдържа информация за:

 • Начална страница заглавие
 • Начална страница текст
 • Контактна информация: Телефон, Имейл, Физически адрес на магазина и Facebook страница.

Custom product tabs
Подредихме информацията за продуктите в отделни табове. Целта е страницата да е максимално подредена и лесна за прочитане от клиентите на спецификациите за отделните продукти.

Речник
WP Glossary – Encyclopaedia / Lexicon / Knowledge Base / Wiki / Dictionary
Създадохме специална страница за специфичните термини на продуктите. Термините са подредени в азбучен ред, също така добавихме и търсачка.

Продукти
Създадохме персонална визия на продуктите по изискване на клиента. Шаблоните за продуктите създадохме с помощта на Woo Page Builder(Crocoblock). Изведохме информацията за продуктите динамично от специалните Post Type и Meta Boxes. Добавихме поле за бърза поръчка, за по нетърпеливите и неучки клиенти, само чрез въвеждане на телефонен номер. Изведохме свързаните продукти чрез специален Listing grid. Продуктите се свързват(relations) чрез полето Advanced Custom Fields.

Добавихме възможността клиентите да запазват харесаните от тях продукти, като ги добавят в любими.

SEO оптимизация
За да постигнем добра SEO оптимизация, за всяка категория изведохме персонално заглавие и кратко описание, което съдържа основната информация и ключови думи.

Използвахме Sart Filters – за да филтрираме продуктите по: категория, по здравно направление, по храни, по чакри, по марки и по цена.

Добавихме плъгина създаден от еконт, който позволява чрез въвеждане на адрес или офис изчисляване на стойността, на доставата.

Плащанията са чрез кредитна карта или наложен платеж(по време на доставката)

Контактна форма
Добавихме контактна форма за абониране на новини и промоции. Добавихме защита към формата от към хакери и ботове, които изпращат фалшиви данни.

Блог страница и статии
Блог страницата я листнахме(изведохме) чрез предварително направен листинг от наша страна, като добавихме филтър по категории, под формата на табове.

В самоте сатии изведохме информация и линк към социалните профили на здрависимо(facebook страница). Добавихме полета за коментари, като може да се остави и коментар от facebook ако се впише клиента.

Резултатите

Резултатите по проект “Zdravisimo” са повече от задоволителни не само по отношение на техническа оптимизация, скорост, On Page SEО, но и от гледна точка на UX и UI дизайн, лесна работа с админ панела, голяма функционалност както за потребителите, така и за служителите, които ще се занимават с попълването на сайта, редакция на секции и пр. Успяхме да създадем 100% SEO оптимизиран онлайн магазин, който не само впечатлява с дизайн и потребителско изживяване, но и отговаря на всички съвременни изисквания за функционалност и ефективност при работа.

Скорост

zdravisimo-speed

Админ панел вписване

здрависимо лого влизане в профил

Използвани технологии

No data was found

Отдел Маркетинг:

Отдел Клиенти:

Call Now Button