Разбивка на разходите за онлайн магазин

флаг на Великобритания

Разбивка на разходите за онлайн магазин

Разбивка на разходите за онлайн магазин
Онлайн магазин

В тази статия няма да посочим цена за онлайн магазин, но ще изброим всичко, което влияе върху разходите ви за самото му създаване. В този смисъл, можете да получите оферта от самите разработчици,  можете да закупите пакет, който се предлага от тях и който обхваща определен брой услуги.

Да предположим, че знаете отговора на „колко струва да имате онлайн магазин?“, но сега искате повече подробности. Какво кара един магазин да струва само 1000 лева, а друг да достигне над 10 000. Тази значителна разлика в цената произтича от това, от което компаниите се нуждаят на уебсайта си като услуги, функции и съдържание.

Онлайн пазаруванеФункции определящи цената за изработка на онлайн магазин

 Ако искате да имате уебсайт, имате нужда от име на домейн. Името на вашия домейн е това, което потребителите ще въведат, за да намерят уебсайта на вашия бизнес. Трябва да закупите име на домейн, за да може вашият уебсайт да съществува в мрежата. Домейните не са толкова скъпи, но може точно този, който искате да е зает.

Друг важен аспект, който трябва да вземете предвид в цената на вашия онлайн магазин, е хостингът. Хостът на уебсайт ви предоставя място за поставяне на вашия уебсайт – позволява на уебсайта ви да съществува в Интернет. Можете да избирате от десетки доставчици на хостове, поради което цената варира. Цената също варира в зависимост от това дали използвате споделен или частен хостинг.

Споделеният хостинг е на сървър с други уебсайтове. Тази опция струва по-малко, защото споделяте сървър с други компании, но също така означава, че имате по-малко ресурси. Докато специализираният хостинг е, когато вашият уебсайт се помещава на един сървър, специфичен за вашия уебсайт. Тази опция е с по-висока цена и изисква технически познания, защото трябва да поддържате сървъра сами.

ИнтернетАко сте малък магазин за електронна търговия, можете да започнете със споделен хостинг, за да намалите разходите си и след това в крайна сметка да преминете към специален хостинг, когато бизнесът ви расте и започне да стимулира повече трафик и продажби.

Хората искат да се чувстват в безопасност, разглеждайки вашия сайт и предавайки информация, като номера на кредитните си карти и адреси. SSL сертификат ще ви помогне да запазите тази чувствителна информация криптирана.

Фирмите, които имат защитен сайт, включват „https“ в името на адреса си и имат катинар до името, за да гарантират, че е защитен. Цената на този сертификат варира. Ако използвате хост за уебсайт на трета страна, много от тях ще предлагат сигурност на сайта безплатно, независимо дали е вграден в платформата или трябва да използвате плъгин.

Стил и уебдизайн на онлайн магазин

Сега, когато разгледахме тънките технически аспекти на разходите за уеб дизайн за електронна търговия, нека разгледаме някои от по-фокусираните върху дизайна разходи за изграждане на вашия сайт. Когато попитате някого „колко струва да имате онлайн магазин?“ много хора ще кажат: „Зависи от вашия дизайн“. Уеб дизайнът не струва еднакво за всяка компания. Компаниите, които искат по-сложен и сложен дизайн, ще харчат повече пари, отколкото компания, която се нуждае от прост дизайн.

Онлайн маркетингЦената на онлайн магазина ще варира в зависимост от това кой създава стила и дизайна на вашия сайт. Ако използвате хост на трета страна като WordPress или Shopify, може да се наложи да платите малка такса за дизайна на вашия сайт. Дизайните, които получавате от тези сайтове, са шаблони, така че не са напълно персонализирани за вашия бизнес. Следователно напълно персонализиран сайт, който е създаден според вашите точни спецификации и нужди, е доста по-скъп.

Размер на сайта, функционалност за електронна търговия, това са следващите пера в бюджета, които трябва да имате и за което ще платите. Трябва да имате предвид колко продуктови страници са ви необходими за вашия бизнес, в допълнение към началната страница. Цената на уебсайта за електронна търговия включва разходите за превръщането на вашия сайт в онлайн магазин. Ако вече имате уебсайт, ще трябва да добавите функционалност за електронна търговия към него!

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

moxxadv

За автора

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни статии

Call Now Button