Какво е дигитален PR? Как да го използвате, за да развиете бизнеса си?

флаг на Великобритания

Какво е дигитален PR? Всичко, което трябва да знаете, преди да започнете

Какво е дигитален PR? Всичко, което трябва да знаете, преди да започнете
дигитален pr

Какво е дигитален PR

Дигитален PR е маркетингова стратегия, която използва социални медии и други онлайн платформи за популяризиране на вашата компания или продукт. Дигитална PR кампания използва всички форми на социални медийни платформи като Twitter, Instagram, Facebook и LinkedIn, за да достигне до възможно най-много хора. Дигиталният  ПР стимулира информираността за марката, трафик към уебсайт, връзки, които повишават органичното класиране, продажби, социално следване и ангажираност.

Как работи дигиталният ПР?

Един от начините, по който работят дигиталните PR кампании, е използването на насочване по ключови думи. Насочването по ключови думи ви позволява да видите, кои ключови думи търсят хората онлайн и да настроите конкретна рекламна кампания, която се показва само когато определени ключови думи се търсят онлайн. Друг начин, по който работят дигиталните PR кампании, е чрез насочване на реклами въз основа на местоположение, за да достигнат до лица въз основа на тяхното местоположение. Дигиталният PR често приема формата на маркетингови кампании в социалните медии. Това е така, защото цифровият PR помага за разпространението на вашето послание и увеличаване на видимостта чрез платформи за социални медии като Facebook, Twitter, Instagram и YouTube. Тези платформи са страхотни за разпространение на вашето послание, защото имат огромна аудитория, която постоянно търсят ново съдържание и интересни актуализации от марки. Те също така предоставят платформа, за да споделяте с клиентите и потенциалните клиенти какво може да предложи вашият бизнес.

Защо е важен дигиталният ПР? 

Една от причините, поради които дигиталния PR е важен, е че помага за разрастването на вашия бизнес, като достига до хора, които иначе може да не са чували за вас. Освен това ви позволява да насочвате по-добре потенциални клиенти за по-ефективни рекламни кампании. Последната причина, поради която дигиталния PR е важен – и тази, която чуваме доста често – е свързана с конкуренцията при търсенето с Google. Когато някой търси нещо, което е подходящо за това, което продавате е по-вероятно да срещне реклами от компании, подобни на вашата, отколкото от тези, които изобщо не се конкурират с думите за търсене в Google. 

дигитален pr

Имате ли нужда от дигитален ПР?

Ако не знаете, отговорът на този въпрос е „да“. Това е наситен пазар, в който много бизнеси харчат парите си. Дигитална PR кампания може да помогне за разпространението на информацията за вашия бизнес или марка и да повиши обществената ви осведоменост.

Предимства на дигиталния ПР:

Едно от предимствата на дигиталната PR кампания е, че можете да я използвате, за да достигнете до аудитория по начини, които са невъзможни с други маркетингови канали. Например, лесно е да споделите прессъобщението си в социалните медии или да публикувате в блога на вашата компания.

Друго предимство на дигиталната PR кампания е, че можете лесно да проследите колко хора са видели вашето съдържание и колко далеч се е разпространило. С традиционните маркетингови канали, като печатна реклама, медии и билбордове, единствената индикация за това колко добре е кампанията ви е, когато някой се обади или посети вашия бизнес. Но с дигитален PR ще можете да видите какво точно е споделено и откъде е споделено, така че да можете да коригирате бъдещите кампании съответно. Последната полза от дигиталната PR стратегия е гъвкавостта, предлагана от социалните медии и платформите за блогове. Ако искате бърза обратна връзка или имате нужда от нови идеи за вашата кампания, социалните медии и платформите за блогове предлагат възможности за незабавна обратна връзка, без да се налага да чакате дни или седмици за отговори от средства за масова информация като вестници или уебсайтове.

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

moxxadv

За автора

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни статии

Call Now Button