Google Ads обявява своите, топ 3 приоритета за 2022 година

флаг на Великобритания

Google Ads обявява своите, топ 3 приоритета за 2022 година

Google Ads обявява своите, топ 3 приоритета за 2022 година
топ 3 приоритета

Google Ads разкриват техните три основни приоритета за 2022 г.: автоматизация, измерване и поверителност. Научете как се справят с тези теми.

Тъй като, поведението на купувачите продължава да се променя с всеки изминал ден от пандемията, Google Ads се ангажира с това да направи по-добро изживяване за своите потребители.

Нови възможности с автоматизация:

Вицепрезидентът и генерален мениджър на Google Ads, Джери Дишлър, спомена как промените в поведението на потребителите представляват както предизвикателства, така и възможности. Неговите разговори с марките се фокусират върху необходимостта от готовност, бързина и гъвкавост, за да стимулират растежа. По-късно той заявява:

„Над 80% от рекламодателите в Google вече използват автоматично офериране, за да освободят време и да подобрят ефективността на рекламите.“

В рамките на стълбата за автоматизация Google набляга на използването на типове кампании за максимална ефективност, както и за откриване.

И двата типа кампании се фокусират върху достигането до потребители в мащаб от една кампания. Google изтъква предимствата на тези кампании, като включва:

  • По-лесно и просто управление (по-малко кампании)
  • Многоканален обхват
  • По-голям рекламен инвентар
  • Инкрементални преобразувания

За едноканалните типове кампании, като например Търсене, Дисплейна мрежа и YouTube, Google препоръчва да се наблегне на автоматизацията с Интелигентно офериране, адаптивни реклами при търсене и ключови думи с широко съвпадение.

Бъдещето на измерването:

Не е тайна, че измерването е предизвикателна тема за повечето рекламодатели. С актуализацията на iOS 14,бъдещото премахване на бисквитки на трети страни, както и още други – новите подходи за измерване ще бъдат от решаващо значение за успеха.

Без значими резултати и данни, които да подкрепят вашите маркетингови усилия, ще бъде по-трудно да докажете стойността на маркетинга.

Google въвежда нови решения за поверителност и измерване, включително:

  • Подобрени реализации
  • Режим на съгласие
  • Моделиране на преобразуване
  • Приписване, управлявано от данни

Вложените решения ще разчитат на вашите данни от първа страна и API за защита на поверителността.

Тези усилия поставят потребителя на първо място, като зачитат неговата поверителност, но също така се вслушват в нуждите на рекламодателите за проследяване на усилията на кампанията.

Изпълнение на очакванията за цифрова поверителност:

В наши дни е трудно да не чуете за някакъв вид нарушение на поверителността. Google разбира нарастващата нужда от поверителност и контрол на потребителите.

Въпреки че трябва да изграждате и култивирате взаимоотношения с клиентите си, те трябва да знаят, че техните данни са защитени, както и да поддържат известно ниво на анонимност.

Google актуализира своята книга за поверителност, за да обхване тези нужди както от гледна точка на рекламодателя, така и от гледна точка на потребителя. Трите основни акцента на тази книга включват:

  • Изграждане на директни взаимоотношения с клиентите
  • Гарантиране, че измерването остава точно и приложимо
  • Поддържайте рекламите си подходящи

При изграждането на директни взаимоотношения с клиентите можете да улавяте данни от първа страна за повече директна комуникация 1:1, като имейл маркетинг или съобщения в приложението.

Какво е значението за рекламодателите?

Всички сме свикнали да разчитаме на платени медии за стимулиране на крайната продажба и показване на директна възвръщаемост на инвестициите, ролята на платените медии може да се наложи да се промени. Това разбира се зависи от цялостната ви стратегия.

Например, целта на някои от вашите усилия, които не са брандирани или за повишаване на осведомеността, трябва да се насочи към улавяне на данни от първа страна, вместо към окончателната продажба.

Ако сте в състояние да уловите тези данни от първа страна при първото докосване, ще можете да препишете окончателната продажба обратно на тази първоначална допирна точка. Само не забравяйте да промените модела си на приписване, за да отразите промените в стратегията.

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

moxxadv

За автора

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

Google Performance Max
Всичко за Google Performance Max

Google Performance Max- Научете какво отличава „Максимална ефективност“ от другите кампании в Google Ads и как може да стимулира реализации и да увеличи максимално възвръщаемостта на инвестициите.

Google актуализация
Мина основната Google актуализация

Пускането на актуализацията отне 16 дни – надяваме се, че сте забелязали само увеличения на видимостта.

Google Ads
5 скрити области на Google Ads​

Открийте неизползвания потенциал на Google Ads с тези по-малко известни инструменти – от динамичен ремаркетинг до сезонни корекции.

Call Now Button