Дисплейна реклама | MOXX Advertising

Дисплейна реклама

Инструмент за привличане на аудиторията на уебсайт, платформа за социални медии или други дигитални медии, за да може потребителите да предприемат конкретно действие. Чрез текстово съдържание, снимков материал, графично послание или видео реклама, бизнесите насърчават потребителя да кликне върху целева страница и да предприеме действия: покупка, харесване, споделяне.

Изграждане на професионални кампании за дисплейна реклама

Стандартните кампании за дисплейна реклама се таксуват на основата цена на кликване (CPC). Следователно, когато потребител в дадена търсачка кликне върху рекламата, се начислява сума според предварително зададените стратегически параметри.

Цел на дисплейната реклама

Дисплейната реклама може да се използва като част от по-голяма маркетингова стратегия; в кампания или като самостоятелен елемент; може да се ползва в ретаргетинг кампания, когато рекламите ще се показват на потребители, които вече са посетили определен уебсайт. Целта е да ги „пренасочите“ и да ги насърчите да се върнат на уебсайта, за да предприемат търсеното от вас действие.

Ние имаме натрупан опит и познания в новите реалности на дигиталния пазар, така че да създадем за вашия бизнес страхотна кампания с дисплейни реклами. Като се базираме на предимствата на дисплейната реклама, ще създадем завладяващо визуално и текстово съдържание, за да привлечем вашата целева аудитория.

Предимства на дисплейните реклами

Дисплейните реклами създават разнообразие

Дисплейните реклами създават разнообразие, защото може да се предлагат в много форми и размери; в редица формати привличащи интереса на аудиторията. Имате свободата да изберете стилистика, формат, цвят, послание, визия – базирани на вашия бранд.

Получавате широк обхват

Получавате широк обхват чрез създаден вече профил  в Google Ads, което от своя страна отваря пространство в милионите уебсайтове по света. Това пък е възможност да изберете тези уебсайтове, които ще насочат търсената аудитория точно към вашия бранд. Насочването е базирано на специфичните интереси на целевата аудиторията; по географски принцип, демографски данни и според цялостната стратегия на бизнеса.

Измервате резултатите

Измерването на резултатите е друга съществена част, която се явява предимство за бизнеса. Така на базата на изброените кликвания, импресии, реализирани поръчки, може да се анализира дали стратегията е успешна, какво да се промени и как да се пренасочи.

  • Изграждане на информираност за бранда и присъствие
  • Генериране на потенциални клиенти чрез насочващо съдържание
  • Привличане отново на потребители / клиенти чрез ретаргетинг
  • Увеличаване на продажбите чрез насърчаване трафика към сайта

Дисплейна ремаркетинг

Дисплейна ремаркетинг кампания се използва за показване на реклами на хора, които са посетили уебсайта ви или са използвали приложение на компанията ви. С допълнителни настройки и анализ, специално за достигане до предишни посетители и потребители, вие запазвате видимостта си пред тях и потенциално запазвате възможността за бързи и бъдещи покупки.

Дисплейната реклама е част от дисплейния ремаркетинг, който е цялостната стратегия на връщането на клиентите. Най-често тя се прави чрез добре познатата банер реклама, която се базира на сериозно проучване; има и adwords ремаркетинг където ключовите думи играя основополагаща роля в обратната връзка с потребителите.

Ние можем да направим за вашия бизнес адаптивна дисплейна реклама, която ще е съобразена с вашите намерения от пазарна гледна точка. Ще направим преглед на ремаркетинг списъци с клиенти търсещи вашия или подобен на вашия продукт; такива, които вече са били на сайта ви. Това е само началото за една успешна дисплейна ремаркетинг визия, която ще стане част от вашия онлайн маркетинг.

YouTube реклама

Вече може да имате страхотен сайт и добре изградено SEO, дори рекламата PPC върви добре, тогава защо обаче да пренебрегвате опцията youtube реклама. Това е един специален сегмент от дигиталния маркетинг, който се основава на визуалното представяне на бранда чрез позволените рекламни формати за You Tube.

Ние можем да реализираме за вашия бизнес предимствата на рекламирането в YouTube. Можем да проследим статистиката на рекламирането в YouTube и веднага да коригираме спецификациите на видеорекламата, за да ви помогнем да добавите в онлайн стратегията си още един супер ефективен инструмент за привличане на клиенти и трафик.

Youtube каналът работи не само чрез рекламата, но и чрез ремаркетинг за видеоклипове. Това значи че, може да показвате персонализирани реклами, които ще достигнат до милиони зрители в YouTube. Като подсилите посланието си с хора, които вече са видели видеоклиповете или канала ви, е по-вероятно да успеете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си.

Не търсете отговор на въпроса как да рекламираме в You Tube, ние го знаем вместо вас. Използвайте предимствата на този вид реклама, за да подобрите възвръщаемостта на средствата вложени за дигитален маркетинг; разширете аудиторията, която разпознава вашите продукти, услуги, приложения; използвайте гъвкавостта на рекламния видео модел, за да ретаргетирате клиенти гледали вече вашите видеа.

Често задави въпроси за Дисплейна реклама

От нашия блог