Какво е локална SEO оптимизация и защо имаме нужда от нея?

флаг на Великобритания

Плюсове на локалната SEO Оптимизация: Как да подобрим уеб сайта си, чрез използване на локална SEO оптимизация?

Плюсове на локалната SEO Оптимизация: Как да подобрим уеб сайта си, чрез използване на локална SEO оптимизация?
локална seo оптимизация

Какво е локална SEO оптимизация?  

Локалното SEO се отнася до оптимизирането на вашия сайт, така че да се показва в резултатите от местното търсене. Когато хората направят заявка, която търсачките като Google смятат за „локална”,  те ще покажат някои местни резултати. Това също може да се случи, когато потребителите  добавят местоположение към думата за търсене, или самият термин посочва дадена локация. Ако притежавате местен бизнес, то вие със сигурност, бихте искали да се покажете в тези резултати!

Извеждане на локални резултати в Google при търсене на ресторант в Пловдив

Как работи локалното SEO?

Ако оптимизирате за локални търсения, вие трябва да се съсредоточите върху това да уведомите търсачката, чрез всякакви сигнали, че вашият бизнес се намира в определен район и искате да бъде намерен от клиентите в него. Днес най-лесно е да се оптимизира, ако имате правилен адрес в регион/град. Това ви позволява да създавате насочени местни страници, чрез които да помагате на хората да намерят локацията  на магазинът на вашия уебсайт.

локална seo оптимизация

Едно от най-важните неща на вашия уеб сайт е правилната маркировка на вашият бизнес, която ще ви помогне да изясните на търсачката, че имате местен бизнес и коя е областта, която обслужвате. Това може да звучи доста техническо, но за щастие ние ще се погрижим с помощта на локално SEO напълно за това. Ще трябва само да добавите, някои подробности за вашия бизнес и ще го изведе в правилното маркиране на схемата. Освен технически оптимизиране на вашия уеб сайт за локални търсения, писането за местна аудитория на вашия уеб сайт също е страхотна идея.

Каква е разликата със SEO като цяло?

Можете да видите местното SEO, като подраздел на SEO. Докато SEO е съсредоточено, върху получаването на по-високо класиране за страниците на вашия уеб сайт за търсения без локален компонент, локалното SEO се стреми към по-високо класиране в конкретни области, като градове и региони. Местна аудитория, често извършва тези търсения. Само чрез търсенето, търсачката може да разбере до известна степен дали търсещият, търси локално „решение“ за своя проблем. Тези заявки за търсене са особено важни за малкия бизнес, тъй като предоставят предимно услуги или продукти за местна аудитория. Ако искате да се класирате за тези локални търсения, си струва  да инвестирате в локална SEO оптимизация, която е по-фокусирана върху местните фактори за класиране.

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

moxxadv

За автора

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни статии

Call Now Button