Всичко, което трябва да знаете за Google Analytics

флаг на Великобритания

Как да проследявате и оптимизирате уебсайта си с Google Analytics?

Как да проследявате и оптимизирате уебсайта си с Google Analytics?
google analytics

Какво е google analytics?

Google Analytics може да бъде вашият инструмент за уеб анализ. Това е инструмент за анализиране на посещения на уебсайтове, източници на трафик и проценти на реализация. Това ви помага да подобрите дизайна, съдържанието и производителността на вашия уебсайт, което в крайна сметка води до повишена удовлетвореност на клиентите. Много хора използват Google Analytics по различни причини. Някои компании може да го използват като маркетингов инструмент, за да могат да видят откъде идват потребителите и съответно да оптимизират кампаниите си.

Други компании могат да го използват, за да подобрят обслужването на клиентите си или да провеждат експерименти за това как тяхното съдържание се представя с различни видове аудитории. Други могат да го използват като важен начин за измерване на успеха в целия бизнес – като реализациите на продажби или генерирани абонаменти – като използват тази информация като еталон, спрямо който могат да измерват какво друго работи.

Как работи google analytics?

Google Analytics е мощен инструмент, който ви помага да събирате и анализирате информация за вашия уебсайт. Той проследява всички посетители на вашия сайт и тяхното движение в целия сайт. Освен това ви позволява да разберете кои маркетингови кампании работят и кои не, какво съдържание е привлекателно за вашата аудитория, колко дълго хората остават на вашия сайт и много други. Google Analytics проследява активността на уебсайта и помага на потребителите да разберат как посетителите се ориентират в сайта.

google analytics

Google Analytics е услуга за уеб анализ, предлагана от Google, която предоставя данни за това къде отиват посетителите, колко уникални посетители посещават вашия сайт и какви страници преглеждат, докато са на вашия сайт. Информацията, събрана от Google Analytics, ви позволява да оцените ефективността на вашия уебсайт, включително източници на трафик и демографски данни, в допълнение към идентифицирането на нови възможности за увеличаване на вашите приходи.

Защо е важно google analytics?

Google Analytics е важен, защото позволява на собствениците на уебсайтове да проследяват своите уебсайтове и да развиват бизнеса си. Google Analytics позволява на собствениците на сайтове да измерват трафика на уебсайтове, да анализират поведението при сърфиране и да откриват какво правят посетителите на техните уебсайтове. Той също така помага на уеб администраторите да разберат кои страници привличат посетители и как могат да подобрят тези страници.

Предимства на google analytics:

Предимствата от използването на Google Analytics са многобройни, защото предоставя информация за това как функционира уебсайтът Ви и как може да се подобри. Ето някои от основните причини, поради които трябва да използвате Google Анализ:

  • Можете да проследявате представянето на сайта си в детайли и да правите корекции, за да го подобрите.
  • Позволява ви да измервате основните източници на трафик на вашия сайт, което може да ви помогне да разберете откъде идва трафикът.
  • Позволява ви да разберете как посетителите взаимодействат с вашия сайт, като им представя топлинни карти и отчети, които показват какво правят, докато са на вашия сайт.
  • С Google Analytics можете също да анализирате ключови думи, които привличат трафик към вашия уебсайт или страници. След това можете да видите дали има някакви възможности за подобрение, като проучите кои ключови думи носят голям обем трафик, но нисък процент на реализация, докато други ключови думи имат висок процент на реализация, но нисък обем трафик.
  • Вградените сегменти ви позволяват да сегментирате посетителите в конкретни групи като „мобилни потребители“ или „търговци на дребно“.

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

moxxadv

За автора

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни статии

Call Now Button