Ползите на услугата техническо seo - Moxxadvertising

флаг на Великобритания

Какво е Техническо SEO и какви са неговите ползи?

Какво е Техническо SEO и какви са неговите ползи?
техническо seo

Какво е Техническо SEO?

Техническо SEO – е вид услуга за подобряване на техническите аспекти на уеб сайт и за повишаване на класирането на страниците му в търсачките. Създаването на уеб сайт, който да е по-бърз, по-лесно да се изкачва и да е по-разбираем за търсачките са, само някои от ползите на техническата оптимизация. Техническото SEO се фокусира върху подобряване на елементите на вашия уеб сайт, което помага за по-високо класиране и по-добри резултати.

Защо ви е нужна техническа оптимизация на вашият уеб сайт?

Google и другите търсачки искат да представят на своите потребители възможно най-добрите резултати за тяхното търсене. Следователно роботите на Google изкачват и оценяват уеб страниците по множество фактори. Някои фактори се основават на преживяването на потребителя, като например колко бързо се зарежда страница. Други фактори помагат на роботите на търсачките, да разберат за какво са вашите страници. Всички тези неща правят структурираните данни. Тоест чрез подобряването на техническите аспекти, вие помагате на търсачките да класират и да разберат вашия сайт. Ако услугата Техническо SEO е изпълнена правилно, може да бъдете класирани на по-високи позиции. Именно заради това, услугата техническо SEO, трябва да бъде направено от професионалисти в сферата, каквито сме ние. 

техническо seo

Какви са характеристиките на технически оптимизиран уебсайт?

Технически изправният уеб сайт, е бърз за потребителите и лесен за класиране за роботите на търсачките. Правилната техническа настройка помага на търсачките да разберат за какво е даден сайт и предотвратява объркването, причинено например от дублирано съдържание. Освен това, той не изпраща посетители, нито търсачки, в задънени улици чрез неработещи връзки. Ето, някои важни характеристики на технически оптимизиран уеб сайт: 

  • Бързина – Технически оптимизираните сайтове зареждат бързо. Според проучване по темата над 50% от хората, напускат даден сайт, ако той продължава да зарежда в повече от рамките на 3 секунди. Именно за това, вашият сайт се нуждае от техническа оптимизация; 
  • Класиране на сайтът от търсачките – Ако вашият сайт не е оптимизиран, то най-вероятно, търсачките го откриват трудно и той бива класиран много назад в списъка при търсене. Технически оптимизираните сайтове са далеч по лесни за разбиране от алгоритъма на търсачката, което ги прави и по-лесни за класиране;
  • Сигурност – Когато вашият сайт е технически оптимизиран ще му бъде предоставена защита. Защитата е изключително важна за уеб сайтовете, тъй като създава поверителност и пази личните ви данни. Защитените сайтове се класират по-добре от търсачките, което е друга полза на сигурността предоставена от техническата оптимизация ; 
  • Структурирани данни – Техническото Seo структурира данните ви, което помага на търсачките да разберат по-добре съдържанието на уеб сайта ви. 
  • Празни връзки/ Грешни страници – Техническата оптимизация предотвратява отварянето на празни връзки и грешни линкове. Ако връзка води до несъществуваща страница на вашия сайт, хората ще срещнат страница за грешка 404. С различни инструменти техническото SEO се опитва да премахне възможно най-много от тези празни връзки. 
  • Няма дублирана информация – Техническото SEO помага на вашият сайт да следи за дублиране на информация. Дублираното   съдържание обърква търсачките и пречи на класирането на уеб сайта. Когато сайта е оптимизиран, рискът от дублирано съдържание е значително по-малък.

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

moxxadv

За автора

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни статии

Call Now Button